Stevia Rebaudiana Suikerplant Honingkruid Steviaplantjes

Stevia opent perspectieven voor Diabetes

Onderzoek KU Leuven veelbelovend ivm Diabetes

Onderzoekers van het Departement Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde van de KU Leuven hebben het mechanisme ontrafeld waarmee de caloriearme suikervervanger stevia de bloedsuikerspiegel onder controle houdt. De onderzoeksresultaten openen volgens de wetenschappers perspectieven voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen om diabetes te controleren en eventueel te voorkomen.
De onderzoekers Koenraad Philippaert en Rudi Vennekens konden aantonen dat actieve componenten van stevia de werking versterken van het ionenkanaal TRPM5. Dit zorgt er onder meer voor dat de pancreas voldoende insuline afscheidt, wat abnormaal hoge bloedwaarden en de ontwikkeling van diabetes type 2 voorkomt. De wetenschappers konden bij muizen die veel eten, aantonen dat een dagelijkse dosis steviabestanddelen beschermt tegen diabetes. De versterking van de werking van TRPM5 stimuleert overigens ook de smaakperceptie, wat de zeer zoete smaak van stevia en de bittere nasmaak verklaart.

Verder onderzoek "Stevia en Diabetes" noodzakelijk

Ondanks het feit dat deze onderzoeksresultaten perspectieven openen voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor diabetes, waarschuwt Koenraad Philippaert dat er nog een lange weg te gaan is voor er hiervan sprake kan zijn.
"Dit is immers fundamenteel onderzoek. Verdere studies moeten nog uitwijzen of onze bevindingen ook gelden voor mensen. Nieuwe geneesmiddelen zijn dus zeker niet voor morgen", aldus de Leuvense onderzoeker.

Bron: KUL Leuven --- Originele Studie

Stevia-geneesmiddelen nog niet voor morgen !?

Ondertussen is het Steviaplantje zelf reeds goed ingeburgerd en te verkrijgen voor aanplanting in je eigen kruidentuin. Omdat wij de gezondheid van onze klanten optimaal willen ondersteunen kweken we elk jaar wat Steviaplantjes , die dan gratis te verkrijgen zijn.
Zo kan je zelf aan de slag met Stevia als gift van moeder natuur

Gratis Stevia Rebaudiana plantje in pot

Een nieuwe reeks Steviastekjes van de redaktie van "eetbare tuin" worden elk jaar opgezet tegen de maand mei. Iedereen die er zin in heeft mag vanaf 15 mei (na afspraak) één Steviaplantje gratis komen afhalen. (zolang de voorraad strekt) Kijk ook eens naar Jiaogulan of onsterfelijkheidskruid

Je kan ook iets (zaad of plantje) ruilen ivm ons project. Zie : www.eetbare-tuin.info
We zijn dol op plantjes of zaden van "vergeten groenten" en speciale rassen of varieteiten.

Brainfit bvba , Notelaarweg 9 , B-3140 Keerbergen.
Gsm : 0476/520.612 Vaste lijn : 015/33.00.53
Per mail :
brainfit@pandora.be

Translate This Website

Deel Stevia met vrienden

Stevia Zoekers

Steviaplant

+bewortelen
+vermeerderen
+zaaien
+kweken
+groeien
+oogsten
+verzorgen
+overwinteren
+stevia rebaudiana
+honingkruid
+suikerplantje
+stevia te koop
+stepa
+steviastek
+suikerblad
+steviaplantjes
+steviablaadjes
+suikerkruid
+suikerblad
+steviaplant
+steviastekjes
+steviarecepten
+steviaplant kopen
+suikeralternatief

Bedanking

stevia rebaudiana --- gratis steviaplant --- honingkruid --- suikerplantje --- stepa --- suikerblad --- steviaplantjes --- wonderplant --- kopen --- te koop --- steviablaadjes --- suikerkruid --- steviastekjes --- stekken --- bewortelen --- vermeerderen --- zaaien --- kweken --- groeien --- oogsten --- drogen --- excalibur --- verzorgen --- overwinteren --- steviarecepten