Verse Steviablaadjes uit je eigen kruidentuin
Gebruik van verse steviablaadjes
Net zoals andere keukenkruiden kan je verse Steviablaadjes aanwenden in fijne keukentoepassingen waar een natuurlijke en gezonde suikervervanger past.
Denk aan allerlei desserts die meestal vragen om zoet : ijs, pudding, gebak, koekjes ....
De mogelijkheden zijn schier onbeperkt. Je eigen fantasie is de grens.
Recepten met Stevia of Koken met Stevia
Er is reeds Chocolade met Stevia.
Bedenk echter dat in 90 % van alle bereide levensmiddelen één of andere vorm van suiker voorkomt.
Heb jij zelf een toffe ervaring met Stevia?
Stuur ze in via de ideenbus en illustreer hoe het gezonder kan voor iedereen. Time for a change !!!
Steviablaadjes oogsten drogen en fijn malen
Steviabladeren kunnen gemakkelijk gedroogd worden op een warme droge plaats met goede luchtcirculatie of in een oude schoendoos met wat keukenrol rondom de geplukte ongekneusde Stevia-oogst.
In zomer en vroeg najaar lukt het goed in een veranda.
Vanaf novmber best achter de houtkachel.
Daarna kan je ze verpulveren in een blender waardoor de het zoetend effect natuurlijk blijft, maar intenser is. Waarschijnlijk stukken gezonder dan een chemisch Steviaextract.
Om grotere hoeveelheden Steviablad te drogen is er de Excalibur dehydrator die met weinig energie een gegarandeerd droog product aflevert (ook voor je groenten en fruitoogst)